Jdi na obsah Jdi na menu
 


VIII.Kapča

19. 4. 2008

Bylo další z rán, jenž přivítalo studenty Bradavic. Někteří vstávali z radostí, jiným se nechtělo ze zahřáté postele vůbec vylézat. Ovšem několik studentů, nebylo ve své posteli. Dnes spali v KNP. Dohodli se tak již před několika dny.

 

Rozhodli se, že uspořádají takovou malou párty na povzbuzení nálady a na lepší seznámení s Dracem. Vlastně to spíše navrhla Hermiona a všichni ostatní se pod jejím pohledem podřídili. Draco ani nevěděl, co pro něj všechno Hermiona udělala.

 

 

Harry se porpudil a bolestně zasténal, hlava ho bolela a byla tak těžká, že se ani neodvážil ji zvednout či s ní vůbec otočit na stranu. Snažil se soustředit, kde je, ale nemohl si na nic vzpomenout…

 

Pod jeho rukou se něco pomlelo a on sebou polekaně trhl, ihned se chytil za hlavu. Pootočil hlavou a podíval se ke své ruce, a teprve teď si uvědomil, že objímá dívku. Ta se probudila a otočila své modré oči na něj a překvapeně ho pozorovala.

 

,,Co tady dělám? A co tady děláš ty?“

 

Potom chtěla vylézt z pod peřiny, ale uvědomila si, že je nahá.

 

,,My jsme to… tento?“

 

Nevěděla, jak to říct a Harry se musel nad jejími rozpaky pousmát.

 

,,Nejspíš… to sám nevím, museli jsme toho asi vypít hodně, podle toho, jak mě bolí hlava a tak není divu, že si na to nepamatujem.“

 

Sinale se zatvářila tak smutněm, že se lekl, že toho lituje. Sám o tom ještě moc nepřemýšlel, ale jedno mu bylo jasné, nelituje toho.

 

,,Ty toho lituješ?“

 

,,Kdo já? Ne, nelituji toho, ale je mi líto, že si z toho nic nepamatuju.“

 

Mlsně se na ni usmál a nedbaje bolesti své hlavy se na ni vrhl…

 

Když se konečně vyhrabali z postele a vešli do místností, kde včera začali slavit, div sebou nesekli.

   Všude leželi samé prázdné láhve. Okamžitě pomysleli na to aby bylo uklizeno a všechen nepořádek zmizel. Nechtěli jít budit své kamarády, co kdyby je přistihli při něčem…

 

 

 

Místo toho si sedli na pohovku. Sinale se stočila do Harryho náruče a ten ji objal a druhou rukou nadzvedl její hlavu a začal ji zuřivě líbat, a tak si ani nevšimli postavy, která vkročila dovnitř a teďje překvapeně pozorovala.

 

Potom se jakoby vzpamatovala a provokativně si odkašlala, aby si ji ti dva všimli. Ti v předpokladu, že se jedná o některého z jejich přátel se od sebe oddělili a Harry ještě jízvlivě pronesl:

 

,,Sakra, uklidit jsme tady museli, tak nám teď dej chvilku klidu. Do teď si se jen….  Profesore Snape?!“

 

Zhrozeně se zvedl, ale pořád držel Sinale za ruku, a společně si dodávali energii.

 

,,My jsme tady…“

 

Nevěděl co říct, ale byl rád, že všechny flašky od alkoholu nechali zmizet. Když najednou práskly dveře a z jednoho z pokojů vyšli Hermiona s Dracem měl každý jednu flašku. Jakmile spatřili Snapea, začali se smát a Draco si na něj dokonce ukazoval.

 

,,Haha, to je sranda, já vidím profesora Snapea. A hned několikrát. Asi bychom už neměli pít, Hermi.“

 

Ta se zachichotala, přitakala a společně dopadli na jednu z pohovek, kde okamžitě usnuli.

  Harry si všiml, že Sinale sotva zadržuje smích a i on na tom byl stejně a snad by se i rozesmál, kdyby situace nebyla tak vážná.

 

,,NO TO NENÍ MOŽNÝ. CELOU NOC HLEDÁME PARTU PUBERTÁLNÍCH SPRATKŮ. A PAK JE NAJDU TADY. DVA NA SOBĚ SE OLIZUJÍC. DVA OŽRALÉ JAK ZÁKON KÁŽE A DVA…“

 

V očích se mu objevil zuřivý pohled a vběhl do jednoho z pokojů, naneštěstí to byl zrovna pokoj, do kterého se večer uchýlil Michael se stargise. Pak už jen bylo slyšet Snapeův řev. Ihned se rozběhli do pokoje, kdyby náhodou museli pomoci svým přátelům, i když ani tak neměli strach o Stargise jako o Michaela.

 

Když tam doběhli, naskytl se jim pohled na ty dva. Oba leželi na veliké posteli, spíš Michael ležel na posteli, Stargise ležela na Michaelovi. Nejspíš měli vášnivou noc a potom klidně spali. Teď ovšem měli otevřené oči a se strachem se dívali na Snapeův naštvaný obličej.

 

,,Co to má znamenat?“ Okamžitě vylezte z postele a přijďte za námi vedle. Půjdeme za ředitelem.“

 

Vyšel z pokoje, namířil hůlku na dva spáče a probudil je proudem ledové vody…

 

Za chvilku už všichni vcházeli do ředitelny.

 

,,A Severusi, vidím, že jsi je našel.“

 

,,Žádám o jejich okamžité vyloučení a přivolání jejich zákonných zástupců, abychom je o tom mohli zpravit okamžitě.“

 

Hodil temným pohledem po Harrym a ten si strápeně sedl do křesla. Snapeovi určitě nebude stačit jen Siriova přítomnost. Bude chtít, aby přišla i jeho matka.

 

,,Dobře Severusi, ale myslím, že to vyloučení nebude nutné, ovšem zavoláme jejich zástupce, jak si přeješ, ale uvědom si, že tito žáci jsou již plnoletí. Není potřeba jejich zástupců, ale jak si přeješ.Mohl by jsi přivést svoji sestru?“

 

Potom se otočil na Harryho.

 

,,Určitě víš, jak se spojit se Siriusem. Promluv si s ním a ať příjde a vezme s sebou i Rose s Remusem.“

 

Sám si stoupl ke krbu a zavolal Michaelovu matku.

 

Během chvilky tam všichni stáli. Za Harrym stál  Sirius, ale jeho pohled směřoval na profesorku OPČM, ale nikdo si toho nevšiml. Za Michaelem stála jeho matka a semtam opětovala Siriusův pohled.

 

Za Sinale stáli Remus s Rose. U Draca stál Snape, u Stargise její matka a za Hermionou její rodiče, kteří vypadali dost nesví v kouzelnickém společenství. (zavolal je Brumbál) První začal mluvit Brumbál:

 

,,Teď nám to můžeš vysvětlit Severusi.“

 

,,Je mi líto Albusi, sice je Black kmotr Pottera, ale nestáčí mi to. Přiveďte ji Pottere!“

 

Harry se podíval na Siria, který vysílal naštvané pohledy na Snapea, ovšem na Harryho němý dotaz přikývl na souhlas. A tak se Harry nechal odletaxovat. Ti jenž neznali pravdu jen překvapeně koukali.

 

Během chvilky se Harry vrátil i s osobou v tmavém plášti. Ta jakmile uviděla profesorku, překvapeně vyjekla a ihned ji objímala, ovšem profesorka byla vylekaná a nevěděla, kdo to je. Pak si Lily všimla i Snapeovi sestry a ihned i ji objímala. Obě ženy na ni koukali překvapeně, přece jen nevěděli, kdo to je.

 

Teprve teď si to Lily uvědomila, a tak si sundala kápi a ihned se ona ocitla v objetí svých dvou přítelkyň.

 

,,Jak je to možné?“

 

Zavrtěla hlavou a obrátila se na Brumbála.

 

,,Těší mě, že vás znovu vidím, ovšem Harry mi toho nestačil moc říct, a tak mě zajímá, proč jsem tu.“

 

Brumbál se na ni mile usmál.

 

,,Taky jsem rád, že ttě vidím a hlavně, že si v pořádku, ale musím tě zklamat. Já ani pořádně nevím, proč tu jsme. To Severus ti to řekne.“

 

Hodila tak mrazivým pohledem po Snapeovi, že všem přítomným přeběhl mráz po zádech. Ten se tím ovšem nenechal odradit.“

 

,,Už večer nám oznámili dva žáci, že pět žáků Nebelvíru chybí a ani po večerce se neobjevili, a tak je museli jít učitelé hledat, až teď ráno nám jeden z těch dvou žáků navrhl Komnatu nejvyšší potřeby.

 

Jakmile jsem tam vkročil, všiml jsem si dvojice, která se dosti vášnivě líbala – Potter a Lupinová. Potom do pokoje vstoupil Draco a Grandgerová, oba byli dosti opilí. No a nakonec jsem našel Reaskeho a Stargise v posteli, okamžitě bylo jasné, co se v noci stalo.“

 

Sirius se rozesmál.

 

,,To je skvělé, on dostal Snapeovou. To je to, co tě žere Snape, co? Zrovna on viď?“

 

Michael se bolestně usmál na Siriuse.

 

,,Ale já ji mám rád, neudělal jsem to kvůli tomu, kdo jsem já a kdo je ona.“

 

Harry nechápal, odkuď se ti dva znají. I když možná Michaelova matka patří do řádu, a tak se někdy potkali na ústředí. Ale přece jen se chtěl zeptat, když v tom se před Brumbálem objevil Fawkes a Brumbál si od něj převzal dopis.

 

,,Je mi líto, musím vás opustit. Klidně tu zůstaňte a nebo to dořešte jinde. Ovšem tyto žáky se vylučovat nebbude.“

 

Vkročil do krbu a zmizel.

 

,,Myslím, že bychom mohli jít k nám. Necháme tu Brumbálovi vzkaz.“

 

A ihned Lily vyčarovala dopis, který položila na stůl.

 

,,Harry jděte ze Sinale první a zatím postavte na čaj. My půjdeme hned po vás.“

 

Harry se Sinale vkročili společně do krbu a rovnou zamířili do kuchyně. Pořád se drželi za ruku a dodávali si energii. Ovšem už jim bylo lépe. Jak řekl Brumbál, tak vyloučeni nebudou. A to rodičovské kázání vydrží.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář