Jdi na obsah Jdi na menu
 


III.Kapca

19. 4. 2008

Do konce prázdnin zbývaly dva dny.Harry tentokrát zůstal po celý čas doma. Ani Petunie s Dudleym a  Vernonem nebyli v Zobí ulici. Lily s Lupinem a Siriusem uskutečnili svůj plán. Přestěhovali Petůnii s rodinou až do Ameriky, kde jim pořídili dům a Vernon zde měl i svoji firmu, která byla velmi úspěšná.

 

Nevzpouzeli se moc, když poznali, že budou bydlet v milionářské čtvrti a jejich dům bude mít krytý bazén a saunu s posilovnou. Dostaly i nějaké ty peníze pro začátek.

 

Tak takhle se vyřešila ochrana domu, která zmizela s Harryho sedmnáctým rokem.

 

V Doupěti ani na Grimauldově náměstí nebyl vůbec. Sirius, ale i Lupin se párkrát stavili u něj. Společně podnikli i výlet do ZOO. Lily se jim smála, že to nemohou myslet vážně. Ale převezli ji a doopravdy tam šli.

 

Nejvíce času strávili u výběhu vlka. To zvíře je uchvátilo. Byl to vlk šedý. Ve skutečnosti obyčejné zvíře, ale něco v jeho očích vyvolalo Harryho pozornost. Zašli i do terária, kde si Harry popovídal s hady. Sice na něj většina návštěvníků koukala jak na blázna, ale to mu nevadilo.

 

Když se vrátili domů, měla Lily pocit, že se Harry vrátil zpět do let, kdy mu bylo pět let. Byl tak nadšený, že litovala, že nakonec nešla s ními.

 

Jak jsem již řekla, tak byly dva dny před začátkem školy. Harry se se svými přáteli domluvil, že se sejdou až ve vlaku. Nepsal si jenom s Ronem a Hermionou, ale udržoval kontakt i s Ginny, s kterou chodil. Jeho matka to věděla a nijak mu nebránila, byla ráda, že je Harry šťastný.

 

Toho dne k nim přijeli zase Remus se Siriusem a ubytovali se v pokojích pro hosty.V domě přespala i Sinale ze svojí matkou, která sdílela pokoj s Remusem a Sinale se nastěhovala k Harrymu.

 

Povídali si dlouho do noci a Sin Harryho uklidňovala, že nic neznamená, že mu Ginny neodpověděla již na dva dopisy. Sama se strachovala, měla Harryho ráda a viděla jak se trápí, ale nevěděla jak mu pomoci.

 

Ráno se probudili téměř současně a když uviděli na každe posteli ležel krabici, rychle ji otevřeli a museli si dát pozor, aby jim nevypadly oči. Oba dostali po jednom malém vlčeti. Rychle je vyndali z krabic a přitiskli k tváři. Vlčata jim začala lízat obličej. Teprve teď Sin došlo, co je to za štěňata a vypískla vzrušením.

 

,, Fíha… Harry my jsme dostali kouzelné vlky.“

 

Harry se na ni jen zmateně podíval, nechápal, o čem to mluví. Ta když viděla jeho pohled se rozesmála a vysvětlila mu, že je to vlk, který dokáže být neviditelný a současně má každý nějakou tu další nadpřirozenou schopnost. Položili svoje mazlíčky a chtěli se rozutíkat dolů poděkovat, ale když viděli, že vlčata chtějí jít s ním, nezbylo jim nic jiného, než je vzít do náruče a sejít společně s nimi do kuchyně, kde se všichni nacházeli.

Dole již měli hotovou snídani a dospělí tam seděli při kávě. Když uviděli Sin s Harrym, jak nesou vlčata, tak se pouze usmáli. A povídali si dál.Mládež odložila své dva mazlíčky do připravených pelíšků a sama se najedla. Když už chtěli vstát tak je zastavila Roseline (matka Sinale).

 

,,Seďte ještě chvilku prosím. Chceme ti Sinale s Remusem něco říct.“

 

Podívala se na Remuse a ten ji povzbudil pohledem a úsměvem.

 

,,Jelikož si nás o to mnohokrát žádala a Remus byl také pro, rozhodli jsme se, že do posledního ročníku budeš chodit v Bradavicích. S madam Maxime a  Brumbálem je to domluveno, Remus to zařídil.“

 

S nadějí se podívala na otce, aby se přesvědčila, že nelhal.

 

,,Albus se sice zezačátku divil, že mám dceru a ještě k tomu poloviční vílu, ale přijal to a nastupuješ do ročníku společně s Harrym, pokud se teda dostaneš do Nebelvíru.“

 

Horlivě přikyvovala a ihned se začala vyptávat, kdypak půjdou na Příčnou nakoupit věci. Tentokrát se do toho vložila Lily.

 

,,Odpoledne půjde Harry se Siriusem, půjdete s Remusem s nimi. My zatím z Rose připravíme oběd.“

 

Než se Harry a Sin rozběhli nahoru, tak poděkovali za vlčata a vydali se se svými zvířecími přáteli nahoru, kde se převlékli a za chvíli již čekali před krbem, až se k nim připojí Remus společně se Siriusem.

 

Společně pak vyrazili nakupovat. Navštívili madam Malkinovou, stavili se v Krucáncích a Kaňourech, prolezli prodejnu Mžourov, kde nakoupili neuvěřitelně mnoho věcí pro své malé přátele, kteří zůstali zatím doma, vlezli do prodejny košťat, kde si Harry koupil novou čistící sadu na koště a Sin Remus nedovolil si koupit koště a tak potom byla rozmrzelá, ale náladu ji spravila nová hůlka, která obsahovala vlas víly.

 

Doma již na ně čekal chutný oběd a odpoledne prožili u rybníčka v lese, kde si všichni hráli se štěňaty a nebo jen tak plavali. Když už měli dost, vydali se zpět domů, kde zalehli do postelí.

 

Ráno je čekalo další překvapení. Sinale dostala Kulový blesk. Teď už chápala, proč ji otec nechtěl koupit koště již včera. Tady tohle musel mít koupený už dýl. Sotva ho později uviděla stát pod schodama, rozběhlase a skočilamu do náruče  pořád dokola mu děkovala.

 

Den proběhl v oslavách, jelikož Sin slavila své sedmnácté narozeniny. Od Lily dostala kouzelnické hodinky, pár spon do vlasů a sadu na čištění koštěte. Sirius ji daroval neuvěřitelně mnoho žertíků od bratrů Weasleyových a přidal k tomu knihu: Jak vyhodit do povětří i sebevětší věc. Sice si za to vysloužil pohlavek od Rose, ale stejně se smál celý den, jak skvlý dárek vymyslela.

 

Rose ji darovala šaty, ale ne obyčejné, ale utkané z té nejjemnější látky a nebyly jedný, ale hned troje. Jedny byly svatební, byly do bíla a látce ležely kapky rosy, které nikdy nezmizí. Druhé byly v barvě přírody, střídaly se tam barvy jako zelená, oranžová a světle modrá. Poslední šaty byly v barvě oblohy. Měli jak oranžovo-červenou, plno odstínů modré a zasahovala do ní i bílá barva.

 

Poslední dárek dostala od Harryho. Dostala medailonek, kde na jedné straně byla její fotka a na druhé byla Harryho. Dostala i prstýnek, který značil přátelství. Sám měl ten samý a vysvětlil Sin, že jakmile jeden z nich bude v nebezpečí, tak ten druhý to ucítí.

 

Večer rozkrájely dvoupatrový dort a zalezli do postelí.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář