Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. kapitola

20. 9. 2010
 

Tak lidičky a další kapitola až za deset komentářů. Doufám, že se vám povídka bude líbit. XD

Dnes byl poslední den zkoušek a Harry se začínal uklidňovat, věřil si v Obraně a troufal si říct, že i v lektvarech dopadne dobře. Lektvary měl dnes jako první.


Do třídy šel společně s Hermionou. Každý si sedl do vlastní lavice ale vedle sebe. Třída se pomalu zaplňovala, až nebyla volná ani jedna lavice. Potom do třídy vešel Snape. Přede všemi se objevil pergamen o 30 palcích.


,,Vyplňte všechny otázky. Na konci mi každý z vás připravý doušek živé smrti, jsem si jistý, že ti jenž chtějí pokračovat v lektvarech i v sedmém ročníku toto musejí zvládnout. S ostatními z vás se naštěstí rouzloučím.“


Harry se ušklíbl. Kdyby tak Snape veděl, že on má v plánu pokračovat určitě by nebyl rád. Raději se pustil do testu. Jak jen mu připadal lehký potom, co se tolik učil. Když šel hned po Hermioně a Malfoyovi s úsměvem odevzdávat test, prohlížel si ho Snape nějak divně a Harry se v duchu musel znovu ušklíbnout.


Potom si nachystal přísady a začal pracovat na lektvaru, naštěstí jednom z několika který se naučil plně z paměti takže mohl usilovat o vynikající a ne zhoršenou známku při použití rady či celého návodu v učebnici.


Když odcházel z učebny byl ze sebe opravdu šťastný. Lektvar měl takovou barvu jakou měl mít i konzistence se mu zdála v pořádku a z testu měl také dobrý pocit. Netušil jak to bude vypadat v dějinách či v jasnovidectví, ale doufal, že to bude v pořádku, takže asi prošel, protože Obranou si byl skoro jistý.


Remus do třídy proti Snapeovi vešel s úsměvem.


,,Takže ti, kdo dokončí tyhle zkoušky v pořádku, se se mnou setkají i příští rok. A musím říct, že se na vás budu těšit celé prázdniny. Test je jednoduchý, takže každý kdo v hodinách spolupracoval a trošku se na to podíval by měl vše zvládnou v pohodě. Pak mi každý z vás ukáže jak se vypořádá s bubákem a další dvě kouzla, to už budete ve třídě po jednom seznam v jakém pořadí a v kolik vás tu budu čekat najdete odteď zvenku na dveřích.


Až tedy vyplníte test, můžete odejít a podívat se v kolik půjdete. Jako první jde na řadu Hermiona Grangerová, ta ať prosím zůstane rovnou před třídou, půjde hned po posledním, kdo odevzdá test. To je snad vše, můžete začít.“


Harry šel na řadu až jako poslední. Tušil, proč to Remus udělal. Chtěl si s ním nejspíše rovnou promluvit a Harry se na to hned začal připravovat.


Když asi o tři hodiny později vcházel do učebny vyletěl proti němu hned bubák. Bleskově vytáhl hůlku. Před ním se jako vždy zjevil mozkomor a bylo jasné, že obyčejné Ridikulus nebude stačit, přivolal proto svého patrona.


Statný jelen vyletěl z jeho hůlky a donutil bubáka vrátit se zpět do truhly, kterou Remus hned zavřel, potom na Harryho uznale kývl.


,,Dobrý postřeh, ale očekával jsem, že se tvůj patron změní, když víš že tvým otcem je někdo jiný, teď mi ještě ukaž, nějaké štíty. Pošlu na tebe pár kouzel a ty je odraž.“


Vyslal pět kouzel, Harry je všechny odrazil, pak však Remus vyslal kouzlo neverbálně a to Harry nečekal. Nepoznal kouzlo. Pokusil se vyčarovat nejsilnější štít jaký znal, avšak kouzlo to pouze zmírnilo, ale zbytek kouzla narazil do Harryho. To ho mírně odhodilo a Harry dopadl na zem. Prudce se nadechl a vstal. Remus stál v mžiku u něj.


,,To bylo dobré, většina až na pár jedinců nevěděla jak zareagovat a nechala jej do sebe plně narazit. Z kouzel si prošel, takže pak ještě uvidím tvůj test. Teď bych s tebou chtěl probrat ten problém, který nastává.


Vím, že se na mě asi budeš zlobit, ale domluvil sem si se Severusem na večer schůzku. Je to kvůli tobě. Ač neví, že se sejde s tebou, bude tě čekat večer v sedm. Pokud chceš, mohu jít s tebou, ale když půjdeš sám, bude to lepší.“


Harry sklonil hlavu a zapřemýšlel. Pak kývl hlavou.


,,Máš pravdu. Půjdu sám. Když mě Snape vyhodí, bude to snažší, nebudu mu muset nic říkat.“


Remus jej chytil za ramena a donutil jej zvednout hlavu.


,,Když tě vyhodí, půjdeš za mnou a řekneš mi to, potom půjdu s tebou. Ale ať tě ani nenapadá, že by si mu neřekl pravdu, má na to stejné právo jako ty.“


Zamračeně se koukal do Remusovi tváře a pak přikývl.


,,Dobře, půjdu tam a když mě vyhodí, půjdu za tebou, stačí?“


Tentokrát přikývl Remus.


,,Stačí a teď běž. Budu muset začít s opravou testů.“


Harry rychle vypadl a odešel si sednou k Zapovězenému lesu, kde házel Tesákovi klacek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Názor

(andie, 27. 9. 2010 0:42)

Zabloudila jsem sem úplně náhodou přes glosy a řekla jsem si, že když už tu jsem, něco si přečtu. Vybrala jsem to nejnovější - pochopitelně :) Bohužel jsem četla jen jednu kapitolu, takže k obsahu se nemůžu vyjádřit - však tam šlo jen o zkoušky (vrátím se na začátek, když budu mít čas). Co se týče gramatiky, neuškodilo by procvičit si čárky, sem tam to y/i... Jinak se mi to ale docela líbilo.

Nádhera

(Vina, 23. 9. 2010 17:34)

Jsme zvědavá, jak bude probíhat rozhovor mezi Severusem a Harrym a jestli k tomu nebudou potřebovat Remuse. Doufám, že zase tak moc zabedněný Severus nebude. Těším se na pokráčko

Můj názor

(Likvidator, 22. 9. 2010 12:39)

Takže začnu od začátku. Tvoje povídka je hezká i když já osobně moc nemusim Sneipa jako Harryho otce. Píšeš zajímavě, což je pochopitelný každý autor má svůj styl psaní. a ten tvůj se mi docela líbí. Ale teď z jiný strany. Tvoje povídky se mi zdají hrozně krátký a v podstaě se tam pořádně nic neděje. V celé povídce máš náznaky dokonalýho děje jenom kdybys to trochu rozvedla. A rázem z povídky na 3 stránky máš tak 8 stránkovou. Prostě celkově se mi zdá děj děsně uspěchanej ve snaze co nejdřív dokončit kapitolu abys jí sem mohla dát. Musíš kašlat na čtenáře kteří po tobě chtějí novou kapitolu. A dělat jí celkově dýl, ale o to zase s lepším výsledkem. NEvím tohle je můj názor. Ty s ním nemusíš souhlasit stejně tak nemusí ostatní tvý fanoušci.
Tohle říkám z vlastní skušenosti. Já sám jsem nepřidal tak půl roku možná dýl žádnou kapitolu ke svým povídkám, protože s nima nejsem spokojen jako autor. A ať si na mně naléhají jak chtějí tak mají smůlu. Dokud s tím nebudu spokojen já tak nic nepřidám i kdyby to mělo trvat ještě rok.
Ale spátky k tobě. Ty dokážeš psát chytlavě a líbí se mi to, ale kdybych to mněl ohodnotit od 1 do 5 jako ve škole tak bych ti za sebe dal 3 z důvodů jenž jsem uvedl.
Snad nebudeš brát tenhle komentář jako ránu pod pás, ale vezmeš ho jako radu od dalšího spisovatele který také píše a ví jaké to je.
Tak jsem zvědav na další kapitolu.

Pěkná povídka,

(Jitula, 21. 9. 2010 23:20)

už se těším až mu to Harry řekne, tak prosím rychle další.

Dalsi rychle

(Stenatko, 21. 9. 2010 21:47)

Ted jsem narazila na tve stranky a rychle dalsi prosim

povídky

(dablicek, 21. 9. 2010 17:36)

máš úžasné všechny povídky ale tahle se mi zalíbila nejvíc

...

(Teríík, 21. 9. 2010 15:25)

pěkný.. už se těšim na další.. =))

:)

(Kit, 21. 9. 2010 15:25)

super kapča už se těším na další :)

....

(Nymf, 21. 9. 2010 14:22)

Hezká kapitola. Těším se na další. Říct mu pravdu rozhodně nebude lehký a vůbec to Harrymu nezávidím.

Krasna

(Anfulka, 21. 9. 2010 5:38)

Uz se nemuzu dockat dalsi

......

(Anna, 20. 9. 2010 22:33)

Pěkná kapitola, těším se na další. Jsem zvědavá jestli ho Snape vyhodí nebo ho vyslechne.

PERFEKTNÉ :0) :0)

(Sanasami, 20. 9. 2010 22:27)

Naozaj úžasné dúfam, že Harrymu urobil všetko na V....och, tak to som zvedavá čo nato Snape ....rýchlo ďalšiu kapitolu prosím prosím prosím prosím

-------------------

(Vl k, 20. 9. 2010 21:13)

Harry to teď rozhodně neměl lehký a potom už vůbec ne x)
úžasný