Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. kapitola

5. 10. 2008

Sotva se ráno vzbudil, vyrazil na snídani. Za stolem již seděla jeho matka s otcem. Oba měli na tvářích šťastné úsměvy a navzájem se krmili. Zastavil se ve dveřích a chvilku to pozoroval.

Tolik let toužil po takovéto rodinné pohodě a konečně se mu jeho přání splnilo.

 

Všimli si ho, usmáli se a pozdravili. Na tváři se mu usadil šťastný úsměv a sedl si ke stolu. Sotva snědl dvě housky zvedl se a otočil se na své rodiče.

 

,,Já, budu muset na chvilku odejít, ale na oběd počítejte se mnou a mými přáteli. Stavím se ještě za dědečkem a půjdu, abych to do oběda vše stihl.“

 

A zmizel v patře, kde okamžitě zapadl do jednoho z pokojů.

 

,,Dobré ráno.“

 

Usmál se na muže, který ležel v posteli a před sebou měl nějakou knihu. Když Harry vkročil, kývl mu pouze na pozdrav a dál se věnoval své knize.

 

,,Co to čteš?“

 

Oslovený se prvně zamračil a pak pomalu zvedl knihu, aby si Harry mohl přečíst název.

 

,,Stvoření nejtemnější magie a způsob jejich vytvoření… A co je na tom špatného? Je jisté, že v tomhle se nezměníš, a pak si myslím, že to čteš kvůli tomu démonovi. Není to pravda?“

 

Jeho dědeček se zatvářil překvapeně, ale pak přisvědčil a ukázal mu stránku, kterou zrovna četl.

 

                Démon z podsvětí

  Démon z podsvětím je to nejhorší zlo, jaké můžete vyvolat. Nikdy se nedostane mezi lidi sám, vždy musí být někdo, kdo jej vyvolá. Pokud je vyvolávající mocný, může pak démona ovládat, ovšem, pokud měl dostatek síly jen pro vyvolání, znamená to, že démon má svůj vlastní plán a bude ho plnit do puntíku, nikdy neustoupí.

  Porazit démona se v dějinách zatím podařilo jen dvěma kouzelníkům a to Godrickovi Nebelvírovi a Salazaru Zmijozelovi, ale i je jeho zahnání málem zabilo, a proto nikdo démony nevyvolává. Pokud se s nějakým démonem setkáte, věřte, že jestliže nejste na jeho straně, měli by jste si přát aby jste umřeli okamžitě. Protože pokud démon objeví někoho mocného, bude ho hodně dlouho mučet všemi možnými způsoby, o kterých se nám ani nezdá, protože přicházejí ze samotného pekla.

  Tím, že bylo vyvoláno opravdu málo démonů, máme o nich malé poznatky, ale můžeme s jistotou říci, že démoni se dělí do několika skupin, podle své moci. Jaké ty skupiny jsou ovšem nevíme, jelikož se démona podařilo ovládnout jen jednou a to na malou chvíli. Podařilo se Salazaru Zmijozelovi, po chvíli se mu démon vymanil z kontroly a nebýt Godrica Nebelvíra, který se spojil se Salazerem Zmijozelem, kdoví jak by to dopadlo.

 

 

Harry na to vyděšeně koukal. Takže se to podařilo jen dvěma nejmocnějším kouzelníkům a ještě na to museli spolupracovat. Tak to nemá žádnou šanci. Nikoho nezachrání a všichni kvůli jeho neschopnosti budou umírat.

 

Jeho dědeček, když viděl jeho myšlenkové pochodu se k němu naklonil a objal ho. Harry se k němu prudce přitiskl, jako by měl strach, že za chvilku už bude zase sám.

 

,,Harry… to zvládneme. Máš dostatek síly. Jsi nejmocnější kouzelník, jakého kdy svět viděl a i kdyby to nestačilo, jsem tady pořád ještě já s Brumbálem. Neříkám, že máme tolik síly jako ty, ale rozhodně to taky málo není. My ti určitě pomůžeme.“

 

Chlapec se ještě víc přitiskl ke svému dědečkovi. Potom se však najednou odpoutal a prudce se zvedl.

 

,,Budu muset jít. Chci sem dovést Brumbála s své přátele. Určitě se jim tu bude líbit.“

 

S tím rychle vypadl z pokoje a zamířil ke krbu ve své ložnici. Odtud se přenesl na Grimauldovo náměstí. V kuchyni zrovna stála paní Weasleyová, a ta když viděla Harryho se šíleně lekla a rozkřičela se. Na její křik dovnitř přiběhli Hermiona, Ginny, Ron a Remus. Ten okamžitě proti neznámému vytáhl hůlku. Ale počínání mládeže ho překvapilo. Ti se okamžitě vrhli k neznámému a objali ho.

 

Když se od něj trošku odtáhli, vykulili oči na Remuse i paní Weasleyovou, která mezitím taky stihla vytáhnout hůlku, a pak se rozesmáli. Dospělí jejich počínání vůbec nechápali, ale pak se najednou postava před nimi začala přeměňovat v Harryho Pottera a oba radostí vyskočili a už ho taky objímali.

 

,,Panebože… Harry ty si metamorfomág. To je neuvěřitelné. Ale proč se přeměňuješ v mladší vydání Snapea?“

 

Remus si Harryho prohlížel s vykulenýma očima.

 

,,Myslím, že to, co jsme před tím vyděli, byla jeho pravá podoba. Sice nevím nic o tom, že by Lily měla být někdy se Severusem, ale slyším ty slova, kdy mi James řekl, že jednou bude Harry vypadat jako jeho otec. Tehdy jsem to nechápal, ale teď už vím, o co jde. Harry je Severusův syn, mám pravdu?"

Otočil se na Harryho.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kapča

(Kiera de Winter(kaedwen), 28. 11. 2008 14:21)

super kapča. Ale neukazuje se mi konec té věty co říká Remus. Je to chyba či ne?

kapitoly

(Rikisa, 18. 10. 2008 17:12)

Jo, mysty ještě jsem ti chtěla říct, že u mě jsou nové kapitolky, nevím jestli si už četla. Měj se,papa:D

bezva

(Berninka, 15. 10. 2008 14:34)

po dlouhé době mě tato kapitolka opravdu potěšila snad zase nebude tak dlouhá pauza

.....

(Alexia, 10. 10. 2008 13:37)

pekne po dlhom case dalsia kapitola ke velmi pekna

:-)

(Vina, 7. 10. 2008 21:27)

Nádhera, je to po dlouhé době vynikající. Už jsem se lekla, že jsi to zabalila. Když poslední dobou všichni stálejší povídkaři končí.

:-)

(Sue, 6. 10. 2008 20:58)

Ahojky,
konečně je tady po tak dlouhé době nová kapitola. :-) Jsem zvědavá, co se bude dít dál. S tím démonem to zní zajímavě. Těším se na nové kapitoly. :-)
Měj se...

rikiso a mysty

(anom, 6. 10. 2008 18:09)

já to typuju že je to schválně...:-D
jinak super kapitola

co řekl?

(rikisa, 6. 10. 2008 13:53)

Téda, nevím jestli je to naschvál nebo nějaká pitomá chyba, ale text mi končí slovy "kdy mi James řekl," toť vše. Takže co je dál? Prosím? Kapitolka byla úžasná, i když po dlouhé době a nic moc dlouhá. Ale jak se Harry zachoval nakonec to se mi líbilo, že je metamorfomág a překvapil tak Grim.náměstí:D. A chování Voldemorta, super:D Jedna velká jednička +hvězdičkaDD

podlouhé době

(.........., 5. 10. 2008 20:11)

skvělý těším se na další kapitolu

......

(Pája, 5. 10. 2008 18:52)

jééééé to je super že si neco napsala, moc se teším na pokračování