Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Kapitolka

27. 10. 2008

,,Harry, a kam teď teda půjdeš? Už to víš?“

 

Seděli ve vlaku, který je odvážel na nádraží King´s Cross v Londýně. Letní prázdniny byly před nimi a Harry pořád nevěděl s kým z nádraží odejde, a kde bude.

 

,,Ne, pořád to netuším. Brumbál mi jen řekl, že na mě někdo bude čekat u vlaku a ukáže se mi sám. O místě kam půjdeme se vůbec nezmínil. Jenom mě ujistil, že Grimauldovo náměstí to nebude.“

 

Hermiona se na něj smutně podívala. Tolik toho za tenhle rok musel snést a přitom tím vůbec nevypadá poznamenaný.

 

,,Už jsi přišel na to, co byl zač ten hlas v tvé hlavě?“

 

Harry se na ni podíval, překvapen tím, že si na to právě teď vzpoměla, zrovna na to taky myslel.

 

,,Ne, ale opravdu je mi ten hlas povědomí.“

 

No aby jste rozuměli. Harry zjistil z jednoho ze svých snů, že Voldemort se chystá napadnout tvory ze Zapovězeného lesa, kteří se k němu odmítli přidat. Tehdy se mu podařilo samotnému dostat až do lesa, kde narazil na skupinu kentaurů, která na mířila na mýtinu moudrosti, kde se měli všichni setkat a společně čelit zlu. Po Harryho proslovu jej vzali s sebou. Na mýtině mu dovolili promluvit.

 

Když jim nastínil plán, jak je dostat z lesa, tak společně s pár vílami vytvořili portál, který měl všechny dostat do bezpečí. A fungovalo to, když najednou se tam objevil Lord Voldemort. Poslední obyvatelé Zapovězeného lesa jím rychle proběhli a Harry jej ještě stihl zavřít.

 

Rychle vymýšlel, jak se odtud bezpečně dostat, když najednou ucítil něčí přítomnost ve své hlavě. Slyšel, jak mu neznámí našeptává kouzlo, ale nechtěl ho použít, co když to byla past? Jenomže neznámí jej pomalu ovládl celého a donutil jej kouzlo vyslovit. Během chvíle se Harry ocitl před branami Bradavic, kde už na něj čekal Brumbál.

 

Na nic se jej neptal a hned jej odvedl až ke společence Nebelvíru, kde mu zakázal o tom mluvit, a tak o všem věděli pouze Ron a Hermiona. Stejně by to nikomu jinému neřekl. Cukl sebou, když najednou ucítil něčí dotek na svém rameni.

 

,, Promiň Harry, ale vůbec si nás nevnímal. Na co jsi myslel?“

 

Zabrousil pohledem ke svým přátelům. A zatřepal hlavou, aby se zbavil nepříjemných vzpomínek.

 

,, Zase na ten hlas, že? Takže jsi ještě pořád nepřišel na to komu patří?“

 

,, Ne, vždyť víš, že bych vám to hned řekl.“

 

,,Já vím, ale… vlastně nic. Radši si pozhledejte věci, za chvíli budeme ve stanici.“

 

A i když chtěl Ron něco říct, Hermionin pohled ho zastavil. Během chvilky vlak zastavil a na nástupišti se začaly řinout proudy žáků, kteří už se těšili domů. Jakmile našli své rodiče, naposledy se rozloučili se svými přáteli a pak prošli přepážkou.

 

Pomalu, ale jistě se začalo nástupiště vylidňovat, až tam zůstalo jen pár posledních lidí. Hermiona s rodiči už odešla, a tak tam Harry zůstal s Weasleyovými, kteří už také odcházeli, avšak paní Weasleyová ještě stihla přitáhnout Harryho na svoji hruď a do ucha mu pošeptat:

 

,,Máš tu počkat. Brumbál říkal, že tě někdo vyzvedne teprve tehdy až tu budeš sám. Ale nevím, kdo to je.“

 

Potom už jej pustila a zamířila za svojí rodinou, která už procházela přepážkou. Harry se rozhlédl. Už tu byl sám, a tak mu nezbylo nic jiného než čekat. Přesunul se ke stěně, sedl si, a opřel se o ni. Hedvika už letěla směrem, kde měl skončit i Harry. Když už myslel, že to vzdá a nechá se někam odvézt Záchranným autobusem, objevil se před ním Brumbál a chlapec se zaradoval, že buď bude v Bradavicích a nebo jej ředitel vezme někam s sebou.

 

,,Ahoj Harry, promiň za to čekání, ale dříve jsem to bohužel nestihl. Tak pojď, nemám skoro žádný čas. Dovedu tě jen k tomu člověku a budu muset jít.“

 

Harry se rychle zvedl a přemýšlel, ke komu by ho mohli umístit, ale to už se ocitl ve víru barev a za chvíli už stál před rodinným domkem. Rozhédl se kolem a zjistil, že těch pár domů, co tu je nelze ani považovat za vesnici. V tom kolem něj proletěl malý chlapec na koštěti. V té chvíli mu došlo, že toto musí být jedna z těch kouzelnických vesnic. Hned ho napadlo, kdo tu tedy žije. Otočil se na Brumbála, ale ten už se připravil k odchodu.

 

,,Profesore?“

 

,,Jejda promiň, támhle ten oranžový dům. A nenech se vyhodit, předej mu tento dopis a uvidíš, že tam budeš dobře schován. Tahle vesnice je pro mnoho lidí neznámá. Nedostane se sem nikdo, kdo tu nebydlí a nebo nebyl pozván. Ty máš vyjímku, protože to má kouzla tuto vesnici chrání. Tak běž.“

 

Ředitel zmizel a Harry s kufrem v jedné ruce a s dopisem v druhé zamířil k oranžovému domu. Otevřel branku a po kamenné cestě došel až ke dveřím. Chytil klepadlo a párkrát jím klepl do dveří. Chvíli čekal, a pak uslyšel spěšné kroky. Nakonec se dveře začali otvírat. A Harryho vyděšená nálada se rychle změnila.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sůpa

(Rikisa, 29. 10. 2008 7:30)

Super, jakto že jsem to nečetla? To není možný:D. Jdu hned na další kapitolku, jsem jak na trní ke komu šel, i když tuším - doufám, že to bude on.

..............

(Skvělý, 28. 10. 2008 11:35)

Zajimavé jsem zvědavá jak to bude dál a ukoho má Harry být. Těším se na pokračování.

To kom

(Mysty, 28. 10. 2008 11:16)

Zatím budou pozastaveny na dobu neurčitou, sem tam k nim možná něco přibude, ale nejsem si tím jistá.

kom

(leon, 28. 10. 2008 11:03)

dobrý, a kdo že byl ve dveřích?
a budeš pokračovat v povídkách, nebo budou všechny pozastaveny na dobu neurčitou?

:-)

(Sue, 28. 10. 2008 10:13)

Ahojky,
zajímavý začátek. Doufám, že další kapitola bude brzy. Taky doufám, že to bude Severus, ale docela o tom pochybuju... I když, kdo ví? Bylo by to fajn. :-)
Měj se...

jéjky

(Clowers.K, 28. 10. 2008 8:14)

Tak to jsme na to zvědaná a těžce... Myslím, že to bude Severus... mnooo uvidíme

.......

(Kiara, 27. 10. 2008 22:55)

Hmmmmm...... to bude asi hodně zajímavá povídka.....kdo to asi bude?

skvělý

(Viky, 27. 10. 2008 19:25)

zatim to vypadá dobře...jen, takhle to ukončit...grr, tak doufám, že brzy bude další kapitolka

....

(Alexia, 27. 10. 2008 17:26)

zatial pekne uz sa tesim na pokracko a tiez dufam ze to bude Severus

super

(Sanasami, 27. 10. 2008 17:21)

celkom fajn .....už sa teším na ďalšiu kapitlu ...dúfam, že to bude Severus :0)))