Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.Kapitolka

7. 12. 2007

(Vycházím s předpokladu že tři měsíce mají 12 týdnů)

 

Už tam byly jedenáct týdnů a před nimi poslední týden. Každý den dopadali do postele hned po večeři. Neměli žádné domácí úkoly, neučili se žádnou teorii, probírali pouze praxi.

Z Harryho, Thomase, Alerie a Losarely se stali velicí přátelé. A teď zrovna všichni čtyři stáli před Marienem a čekali, až jim oznámí, kde budou trávit svůj týden odvahy.

 

,,Takže  musím přiznat, že jste hodně pokročili a tak jsme se s ředitelem dohodli na tom, že vám bude svěřen největší úkol. Budete vysláni zpět do normálního světa, kde čas plyne normálně. Ovšem budete tam jen jeden den. U nás uběhne celý týden, ale vy se zůčastníte jedné z bitev z Voldemortem, ale pozor, nikdo vás nesmí poznat. Smíte samozřejmě používat hůlku, však jste plnoletí.“

 

Pak aniž by je nechal promluvit, mávl svojí hůlkou a oni se přemístili doprostřed bitvy. Naštěstí měli na sobě svoje pláště, a tak je nikdo nepoznal. Museli se začít okamžitě bránit, aby přežili.

 

Obě strany si jich všimli a Fénixové chtěli okamžitě s nimi začít bojovat, ale když viděli, že ti neznámí bojují proti smrtijedům, zaradovali se a pokračovali. Bylo vidět, že ti čtyři neznámí jsou dobří. Vyřídili už skoro všechny smrtijedy.

 

Jenže potom se tam najednou objevil Voldemort a jeden z neznámých začal křičet a držet se zahlavu. Pomalu klesal k zemi a nebýt dalšího neznámého, už by dávno dopadl, ale ten ho chytil a pomalu ho položil. Jenomže Voldemort je zahlédl a poslal proti nim neznámé kouzlo. Všichni dopadli na zem.

 

Jenomže duchaplný Brumbál se knim přemístil a začal je bránit.

 

,,Odejdi Tome. Pro dnešek už to stačilo.“

 

Voldemort se chladně zasmál.

 

,,Neskončilo Brumbále! A neříkej mi Tome. Jsem Lord Voldemort!“

 

Ale když viděl, kolik raněných je na jeho stráně, přemístil se pryč a všichno smrtijedi s ním. Fenixové pozbírali své lidi a vzali i neznámé a společně s nimi se přemístili na ústředí řádu.

Tam je položili do jednoho pokoje na postele.

 

Lupin k jednomu přistoupil a chtěl mu sundat kápi, ale zasáhl ho nějaký výboj energie a on odletěl a zastavil se až o stěnu, ze které se pomalu zvedal. Brumbál si jen něco mumlal pod vousy. Sedl si vedle nich a všiml si přívěsku, který vylézal neznámému. Už chtěl na něj šáhnout, když ho zarazil Snapeův překvapený výkřik.

 

,,Děje se něco Severusi?“

 

Ten ukázal jen na přívěsek.

 

,,To je ze školy mého otce. Musejí to tedy být studenti. Však víte jaké školy Brumbále. Sám jsem tam byl. A tady ti mají ve znaku jestli to dobře chápu: Lásku, dobro, oddanost a síly. To se snad ještě žádné skupině nepoštěstilo, musejí být vyjímeční.“

 

Brumbál pokýval hlavou.

 

,,Proto jim nemůžeme sundat ty kápě. To mohou jen jejich představení. Musíš některého z nich zavolat Severusi. Tvá zatvrzelost je může připravit o život, to snad nechceš.“

 

Vypadalo to, že Severus váhá, pak se přece jen naklonil, chytil přívěsek a zamyslel se. Přívěsek slabě zazářil a najednou se do místnosti přemístil Marien. Hůlku v ruce a nevěřícně zíral na svého bratra. Potom mu pohled padl na čtyři postavy bezmocně ležící na postelích. Otočil se zpět na dospělé osoby v pokoji.

 

,,Co se stalo?“

 

Jako první promluvil Brumbál.

 

,,Bojovali jsme, když se tam tihle čtyři přemístili. Vyřídili většinu smrtijedů, jenomže pak se tam přemístil Voldemort a jeden z nich přestal bojovat a padat k zemi. Druhý ho zachytil, ale to už si jich všiml Voldemort a poslal na ně jedno hodně složité kouzlo a my jim potřebujeme vpravit pár lektvarů, jenomže ty kápě jaksi nejdou sundat.“

 

Marien přikývl.

 

,,Ano, nejdou sundat, ale nevím, jestli vám smím ukázat jejich tváře. Potřeboval bych povolení od ředitele. Musí sem přijít, počkejte prosím chvilku.“

 

S tím hodil na Snapea těžko identifikovatelný pohled a stiskl jeden ze dvou přívěsků, který měl. S tím se tam přemístil starší muž.

 

,,Mariene, víš, že právě jsem měl důležité jednání. Doufám, že to není zase nějaká z těch tvých srandiček. Panebože!“

To mu pohled padl na čtyři postavy ležící na postelích. Potom i na ostatní v pokoji, nejdéle pozoroval svého syna. Potom se otočil na Brumbála.

 

,,Rád vás znovu vidím.“

 

Vysvětlili mu, co se děje a on nakonec povolil a začal jim sundávat kápě, začal dívkami, pak odhrnul kápi Thomasovi a nakonec Harrymu. V tu chvíli všichni překvapeně zalapali po dechu… Brumbál přešel k Harrymu.

 

,,Jak je to možné? Žádná z hlídek neříkala, že by se stalo něco neobvyklého. Jak je tady možné, že najednou vidím Harryho tady. A co moje ochranná kouzla? Nevarovala mě.“

 

Marien se vesele zašklebil.

 

,,Byla velmi dobrá pane, ale po nějakém čase jsem je obalamutil.“

 

Brumbál vypadal zklamaně, ovšem ředitel La Marefisu na to nedbal, místo toho se podíval na Severuse.

 

,,Předpokládám, že to ty máš dodat ty lektvary, tak si prosím pospěš. Čím dřív to bude, tím dřív se vrátíme.“

 

Severus přikývl a šáhl do svého hábitu, odkaď vytáhl 4 flakónky, které rozdal mezi svého otce, Mariena, Brumbála a Lupina, který jej okamžitě nalil do Harryho úst. Ten se probudil a překvapeně na něj koukal. Pak se usmál a padl mu kolem krku.

 

Potom mu pohled padl na Snapeho st. a Mariena, kterým radostně pokývl a po chvilce je i objal. To samé udělal o chvilku později i Thomas. Ředitel Snape se s hranou přísností podíval na celou čtveřici, která již byla vzhůru.

 

,,No nevím, jestli jste prošli zkouškou, když jste takhle dopadli. No uvidíme.“

 

Potom se podíval na svého syna Severuse.

 

,,A ty mi máš co vysvětlovat.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Otázka

(Sana, 18. 12. 2007 18:12)

Chcela by som sa opítať či kedy budu nove kapitoly k Někdy je něco jinak, než se zdá a Trochu jinak?...prosím povedz že budu :0))))...strašne sa mi tieto poviedky páčia a už sa neviem dočkat pokračka .....o a neviem sa dočkat dalšej kapitoly k tejto poviedke :0)))

Trochu jinak

(rikisa, 15. 12. 2007 22:38)

ahojky mysty, máš moc pěknej blog. Zajímalo by mě jestli budeš pokračovat s povídkou Trochu jinak, kterou si začala psát na mysty.mujblog. Je opravdu dobrá a jsem velmi zvědavá na pokračování. Díky za odpověď.

svělý

(katy.kate, 15. 12. 2007 17:42)

naprosto úžastný! jen tak dál a kapču co nejdřív!

Jůůů

(Clowers.K, 14. 12. 2007 14:52)

Krásná kapitolka... jen aby tu přibyla etě nějaká další.

Elizabeth Greenová

(..., 12. 12. 2007 15:45)

Ahoj...jsem narazila na tvé stránky a zjistila jsem až nyní, že jsi se přestěhovala sem...si du dočíst povídky, které jsou nové :))
P.S. nechtěla by sji spřátelit?

Zázrak:-)

(Mozkomor, 10. 12. 2007 17:22)

Super, skvělá kapitolka, jenom trochu krátká... No nic, doufám ale, že další přibude dřív.
Musim pochválit to, jak se Harry "prozradil" a jak se teďka Snape dozví, koho vlastně celou dobu urážel, když řikal, že Harry je stejně k ničemu, jako jeho otec:-)
Jak na to Snape bude reagovat a co ostatní? už teď se válim smíchy při představě jeho výrazu.
Mimochodem, mohla si trochu uvést Harryho věk, pšíeš tu, že je plnoletej, ale až v týhle kapitolce, to je trochu zavádějící:-)

Supa

(Lightsoul, 8. 12. 2007 22:54)

Moc pěkná kapitolka, fakt se ti moc povedla a ten konec prostě supa.

jooo

(blackes, 8. 12. 2007 21:10)

tak ten konec mě jako dost naštval...se hrozně těším, jak to bude pokračovat

Supééééééééééééér!!!

(Blytonka, 8. 12. 2007 17:52)

Skvělý, prostě bomba!!!!!!!!!!!! Děsně se těším na další. =D =D =D !!!!!!!

=oD

(Wigy, 8. 12. 2007 14:59)

Wow, skvělý!!! Už se těším, jak se z toho bude vykecávat...=oD Tak ať je tu další kapitolka brzo... Prosííím....=oD

:-D

(Sherina, 8. 12. 2007 12:18)

ta poslední věta je super :-D

Super

(Saskya, 8. 12. 2007 10:49)

veľmi pekná kapitola...len sa mi zdá, že je to trocha unáhlené, ale pekné. Konečne sa tam objavil aj Snape, som zvedavá, čo bude ďalej...

Title

(Nattalliaa, 8. 12. 2007 10:42)

Hezký!! Jupííí!! Konečně je tam i Severus!! Jsem zvědavá, jak to vysvětlí, nebo... on snad ani nevím, že Harry je jeho syn?? Ale zase.. no... už se moc těším na další kapitolku!! Tahle byla úžasná!!

skvělé

(katie, 7. 12. 2007 22:12)

super kapitola vážně bomba

:-)))

(kapi, 7. 12. 2007 21:48)

skvele, suprova kapča

:-)

(Denisa, 7. 12. 2007 21:09)

bezvadný supr senzační :-) :-)

..........

(Malika, 7. 12. 2007 21:01)

rychle dalšíííííííííí :-)

..................

(erian, 7. 12. 2007 20:17)

paráda

Super!

(Sana, 7. 12. 2007 20:03)

To bola skvela skvela a ešte raz skvelá kapitola už sa neviem doškat dalšiej........čim skôr prosím som nedočkavá :0)))))