Jdi na obsah Jdi na menu
 


II.kapitola

16. 2. 2008

 Sirius

 

Harry se ráno vypravil na Příčnou ulici. Zavolal si Záchranný autobus a ten jej dopravil na místo. Rozhodl se, že si koupí i knihy do školy, protože dopis dostal již před 3 dny. Zamířil rovnou do knihkupectví, kde se jal vyhledávat knihy o Ohni a Zemi a ostatních živlech. Nemohl nic najít, a proto zašel za prodavačem, aby mu poradil. Ten mu prozradil, že knihy tohoto tématu se již nevyrábějí. Je jen pár kousků a ty jen těžko sežene. Harry byl smutný. Chtěl zjistit něco víc, ale tohle mu nepomohlo. Slušně poděkoval, koupil si knihy do školy a šel si sednout k Floriánovi. Cestou tam mu v hlavě zazněl hlásek jedné z knih.

 

,,Vrať se domů, někdo tě tu hledá a je na nervy z toho, že tu nejsi." Harry se rychle rozeběhl na ulici, kde si přivolal Záchranný autobus. Doma proběhl kolem nic nechápajícího strýčka a zamířil do svého pokoje.Rozrazil dveře a padl do náruče Siriusovi.

 

,,Harry. Tolik jsem se bál, že se něco stalo."

 

Jmenovaný pochopil. Oni mysleli, že něco provedu.

 

,,Nic jsem neudělal, nemusíš se bát." Byl naštvaný, proč mu nevěřili? I když, nebylo se čemu divit, on jim to nikdy neusnadňoval.

 

,,Takže víš všechno?" Sirius se na něj díval zpod přivřených očí.

 

,,Ano vím."

 

Sirius se divil. Myslel, že Harry bude nadávat, proklínat je, ale tohle nepředpokládal ani on, ani Snape, ani Brumbál. Ne, že by se Snapem někdy mluvil, nikdy si nerozuměli, ale vždy stál mezi nimi Brumbál, a tak se vždy dozvěděli vše co potřebovali.

 

,,Víc mi neřekneš? Nebudeš mi nadávat?" Harry se pousmál.

 

,,Ne nebudu, ale jen tak vám to neodpustím, to si pamatujte." Sirius se taky pousmál. Jak si byli podobní. Jeho bratr byl taky takový, a jak je vidět tak Harry je hodně po něm.

 

,,Půjdeš teď domů?" Harry se zarazil.

 

,,Kam domů?"

 

,,Nech se překvapit." Sirius mávl hůlkou a Harryho věci se sbalily. Jenom knihy zůstaly na stole.

 

,,Můžeme jít?"

 

,,Ne nemůžeme, ještě tohle, vidíš?" Harry ukázal na knihy. Sirius se jen bezradně díval na stůl.

 

,,Harry, ale já nic nevidím." Teprve teď došla Harrym slova, že nikdo neví, kromě Jamese, že Lily byla víla. Oni ty knihy neviděli, a tak nemohli Lily odhalit. V té chvíli zase uslyšel hlas knihy.

 

,,Správně, ale muže nás vidět, jenom mu k tomu musíš dát svolení." Po ní hned promluvila druhá kniha..

,,Ale mě neprozrazuj, budu tvoje záloha." To promluvila kniha Země.

 

,,Já Harry Brumbál, dávám svolení k tomu, aby si mohl sdílet mé tajemství ohně."

Harryho v tu chvíli nic jiného nenapadlo, ale jak to vypadalo stačilo to, protože Sirius teď knihu viděl. Harry ji vzal do rukou a hodil do batohu, potom aby to neviděl Sirius přihodil i druhou knihu.

 

,,Už můžeme jít?" Harry se naposledy porozhlédl po pokoji a přikývl.

 

Sirius jej chytil za ruku a společně se přemístili................

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář