Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitolka 6

27. 4. 2008
Harryho pokoj, kde spal s Ronem, byl celý ponořen do ticha. Bylo slyšet jak Ron pochrupává a Vyvolený ze snu něco špitá. Oba by si rádi ještě pospali, ale to jim už dlouho nemělo být dovoleno.

,,Rone stávej!" K Ronově posteli přišla paní Weasleyová a začala třást Ronovou postavou. ,,Maminko, já nechci vstávat nech mě spát." A spal dál, ovšem jeho máma měla výdrž a tak s ním třásla dál. ,,Do háje, nechtě mě spát, jste pošahaný?" Výkřik vzbudil chlapce na vedlejší posteli, který teď začal pozorovat brunátnějící paní Weasleyovou.

,,Ronalde Weasley, co si to ke mě dovoluješ? Já, která tě tak dlouho vychovávala a šatila tě." Ron se tvářil vyděšeně, Harry na to bez slov zíral, ale rozesmál se, když na něj paní Weasleyová mrkla, nepoznal, že to hraje, byla dobrá herečka.

Zrzavý chlapec se podíval na rozesmátého chlapce a nemohl uvěřit, že se mu směje, ale zrovna, když si tohle domyslel se rozesmála i jeho matka a Ron náhle všechno pochopil, oni si z něj dělali srandu, nafoukl se a odešel dolů do kuchyně a nechal je oba za sebou.

Paní Weasleyová se vzpamatovala první, měl by si jít Harry, já jdu ještě vzbudit holky, dole máte nachystanou snídani, pospěš si, mám strach, že vám Ron po tomhle nic nenechá." Odešla o patro výš, kde měli pokoj holky. Za chvíli odtud již bylo slyšet nadávání na brzké vstávání.

,,Škoda, že Ginny odjela s Hermionou, bylo by hezké, kdyby jste se poznali." Ron si u snídaně vzpoměl na svoji malou sestřičku a hned o ní vše pověděl Viligries. Ta se na Rona mile usmála. ,Ráda bych poznala tvoji malou sestřičku Rone, určitě se po škole uvidíme. Harry mi nabídnul, ať zde zůstanu, že to prý stejně patřilo mému otci, ale nevím, jestli tu budu. Harry sám povídal, že se odstěhuje do Godrikova dolu. Napadlo mě, že bych si tam taky našla dům."

Harry se na ni překvapeně podíval. Opravdu by jsi chtěla?- Ano, nevadí ti to? - Ne, budu rád, ale bude tam nebezpečno, měla by jsi být dál ode mne. - Harry je to můj nápad, ne tvůj a já se rozhodla, že pojedu. - Dobře, můžeš ze začátku bydlet u mě. - Díky, ale měli bychom už dojíst, nebo nám ujede vlak.

Molly se podívala na nástěnné hodiny a popohnala všechny s tím, že auta z ministerstva tu budou každou chvíli. Už za pět minut byli Harry, Viligries, ale i Ron na cestě na nádraží. Prošli přepážkou a našli si volné kupé. Dali si poslední kufr do zavazadlového prostoru nad hlavami, posadili se a už se rozjížděl vlak.

,,Konečně zase škola." Ron se pohodlně usadil a vypadal, že hodlá usnout.,,Rone, co je?" Harrymu bylo divné proč je Ron unavený. Ten chvíli otálel,ale pak se rozmluvil. ,,Víte, já každou noc chodím za Hermionou." Toto přiznání vyvolalo na Harryho tváři překvapený výraz.

,,Netušil jsem, že je to mezi vámi tak vážne." ,,Já..... já si ji chci po škole vzít." Tohle prohlášení vyvolalo v kupé ještě větší překvapení než předtím.

,,Teda kámo, netušil jsem, že to zašlo tak daleko, ale každopádně to vám dvěma přeji." Harry byl rád, že jeho přátelé skončí takhle. Hned si řekl, že by měl začít dělat něco s tím citem co cítí k Viligries.

Harry poslal Rona hledat Nevilla. Když už byli s Viligries sami v kupé rozhodl se. ,,Viligries, měla by jsi vědět, že jsem se do tebe zamiloval a i kdyby jsi mé city neopětovala, musíš mi to říct, abych si nedělal zbytečné naděje. Pochopím tě a budeme moci být dále kamarádi." Harry si oddechl, že už je to venku a dokonce se trochu i pousmál.

,,Ach, Harry, jsem ráda, že jsi to řekl." On čekal co řekne dál, ale neřekla nic a tak už přestal doufat. Místo toho, ucítil její ruku na své tváři, zvedl k ní oči a viděl jak se usmívá a vtom pochopil. Naklonil se a vyhledal její rty.

Když se od sebe odtrhli, oba zadýchani, zajiskřilo se Harrymu v očích. ,,Viligries Blacková, budeš se mnou chodit." Musela se rozesmát, obzvlášť, když si při tom klekl na podlahu. ,,Ano." Víc toho ze sebe nedostala mezi přívaly smíchu.

Do kupé vstoupil Ron v patách s Nevillem a Lenkou. ,,Čemu se smějete?" Nechápal, proč je to rozesmálo znovu. Tři příchozí si sedli a čekali, až se oba uklidni. První se uklidnil Harry. ,,Tímto vás seznamuji s Viligries Blackovou, jenovaná udělala náznak ůklony, která je mojí dívkou."

Vysvětlili ještě Nevillovi s Lenkou vše o Viligries a už byli v Bradavicích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parada

(Karin, 31. 12. 2019 19:53)

Omlouvám se že komentují málo ale nemám nervy 10-15x klikat na nejsem robot možná proto máš min komentářů hodně lidí si to změnili.